Nog heel even…

Ken je dat gevoel? Er staat iets leuks te gebeuren maar je bent nog in afwachting. Dat ‘iets’ kan van alles zijn: een vakantie, een feest, een afspraakje, een doorgeschemerde verrassing, een nieuw seizoen, een volgende stap in je leven.

Op dit moment hangt de lente al een beetje in de lucht, wat je merkt aan de zon die warmer wordt, de vogels die fluiten, een andere geur buiten. Soms bijna onmerkbaar, maar je krijgt er een blij gevoel van. De zomer heeft vaak ook zo’n effect, en ik moet zeggen dat ik bij het begin van elk seizoen energie krijg. Wel grappig, het roept herinneringen en gevoelens van nostalgie op. Wat niet samengaat met verandering zou je zeggen. Maar een nieuw seizoen maakt juist plaats voor nieuwe dingen.

Een ander moment waarop je in afwachting bent is als je op het punt staat om een kindje te krijgen. Waarschijnlijk ervaar je van alles door elkaar: rust, onrust, enthousiasme, ongeduld, spanning, hoop. Hoe zou het gaan, hoe ziet mijn kindje eruit, hoe gaat mijn leven veranderen? Je bent letterlijk in afwachting…

Je kent vast ook wel dat moment dat je merkt dat een moeilijke periode in je leven voorbijgaat. Je weet nog niet wat er precies gaat veranderen, maar het lijkt alleen maar beter te kunnen worden. Weer vooruit kunnen kijken, ruimte ervaren, in beweging komen, positieve dingen ervaren. Leuk en ook wel onzeker tegelijkertijd.

Nu, op dit moment, wacht ik op de laatste stap van het opzetten van mijn eigen praktijk: GEWOONLeven. Na een maandenlange voorbereiding van iets dat al een paar jaar vorm krijgt, is de website bijna online. Ik kan eigenlijk niet wachten, maar het is weer een goede oefening als je het hebt over ‘alles op z’n tijd’. Nog heel even en GEWOONLeven. is voor iedereen vindbaar. Ik heb er zin in!