Kracht

Ik streepte net wat af in mijn agenda, en opeens was daar dat bekende gevoel: een soort verheugen over het afronden van de dingen. Weten dat de zomer in de lucht hangt, het bijna vakantie is, er tijd is voor rust. Nou ben ik niet meer weken vrij zoals toen ik op school zat of studeerde, maar toch is de zomer reden om te vertragen. Als het warm weer is merk je al dat het vanzelf gebeurt.

De komende tijd zijn er minder verplichtingen, waarschijnlijk ga je op vakantie, of dagjes weg. Maak gebruik van de tijd die vrijkomt. Creëer voor jezelf en de mensen om je heen momenten waarop je kan genieten van de zomer, en kan opladen voor de dagen dat het weer minder lang licht is.

Een gevoel van weemoed hoort ook bij de wisseling van seizoenen. Tenminste, wat mij betreft wel. Je kunt je meer dan normaal bewust zijn van de dingen die je graag nog een keer had willen beleven, maar die toch echt voorbij zijn. Wat wel fijn is dat er elke keer weer stukjes van een herinnering voorbij komen: de geur van een kampvuur, warm zand tussen je tenen, meeuwen die door de lucht vliegen, door je kinderen weer weten wat je deed als klein kind in de zomer…

Dit seizoen staat niet alleen maar voor rust, maar ook voor kracht. Er is veel energie om door te zetten met datgene waar je in geïnvesteerd of voor gezorgd hebt. Er is tijd voor bewustwording en inzichten.

Geniet van dit mooie seizoen, en maak je aan het einde weer klaar voor het volgende. Het helpt als je elke keer kijkt wat een seizoen je kan geven, of het nou gaat om nieuwe dingen of juist het loslaten van iets…