Werkwijze

Regelmatig vraagt iemand aan mij: “Wat is je werkwijze?”. Waarop ik antwoord dat ik de afgelopen jaren mijn rugzak heb gevuld met allerlei werkvormen, van gesprek tot creatieve vormen en natuurcoaching, en dat ik per persoon of groep kijk wat het beste past.

Voor mij voelt dit antwoord vanzelfsprekend, maar ik merk dat er behoefte is aan meer duidelijkheid. Dat geeft een beter beeld en zorgt er ook voor dat iemand kan kiezen of mijn werkwijze bij zijn of haar vraag past.

Daarom een korte toelichting.

Waarbij in ieder geval voorop staat dat ik vanuit alle rust iemand zie. Echt zie. Met zijn of haar vraag, verhaal, beleving.

Daarbij kan het gaan om een individuele coachingsvraag of een collectief vraagstuk, zoals bij een lotgenotengroep, gastles, workshop of deskundigheidsbevordering. Met aandacht voor verlies en rouw, pril zwangerschapsverlies, kinderwens, zwangerschap, geboorte en/of moederschap.  

Die vraag verhelderen we samen tijdens een intake of kennismaking, waarna we kijken wat de volgende stap wordt. Tijdens het proces werken we op maat, wat betekent dat we steeds kunnen bijsturen. Met als doel dat iemand zelf weer verder kan of dat er inzichten en handvatten zijn gegeven aan een groep.

We kunnen zowel binnen, buiten als online afspreken en maken gebruik van gespreksvormen die helpen om tot inzicht te komen. Ook kan ik allerlei informatie geven en kaders bieden die helpen om de situatie beter te begrijpen. Verder heb ik altijd gespreks- en fotokaartjes bij de hand.

Creatieve manieren om naar een vraag te kijken zijn bijvoorbeeld een schrijfopdracht, het maken van een moodboard, gebruik maken van materialen uit de natuur. Mindfulness, visualisatie en het doen van een ritueel zijn ook mooie aanvullingen.

Wandelcoaching kan bijna altijd, daarmee ontstaat er meteen ruimte. Anderen voelen zich prettiger in de praktijk. Een afwisseling kan ook.

Verder werk ik met de kaart ‘Stromen van verbinding’ van Janet Schmidt. Een tafelmodel landkaart die de vraag en het proces op een beeldende manier verhelderen.

Daarnaast vind ik het waardevol en ook gewoon leuk om samen te werken met andere ondernemers als we elkaar kunnen versterken op een bepaald vlak.

Dat is mijn werkwijze 😊

Voor alle leeftijden.

Meer informatie is te vinden op deze website en voor vragen kun je altijd contact opnemen.

‘Zodat iedereen zijn of haar leven kan leven, met alles wat er is.’ – Amber Bohncke