Pril zwangerschapsverlies

Als je weet dat je zwanger bent gaat er een wereld voor je open. Zelfs daarvoor al. Dromen, verwachtingen, gedachten over hoe je leven eruit gaat zien. Meestal loopt je hart algauw over van liefde.

Het kan echter ook spannend zijn, onrust geven, twijfels oproepen. Misschien sta je er niet onbevangen in. Dat is heel gewoon; als je een bewuste kinderwens hebt maar ook als je onverwachts zwanger bent.

Als je dan je prille zwangerschap verliest is het alsof er een zeepbel uit elkaar spat. Je kindje is er niet meer, jouw beleving van de zwangerschap en de toekomst zijn er niet meer. Misschien heb je het al eerder meegemaakt en raakt het ook aan dat verlies.

Het kan zijn dat je een diep verdriet, boosheid of onmacht ervaart. Dat je opluchting voelt, merkt dat je je schaamt of schuldgevoelens hebt. Alles is mogelijk, het is jouw beleving.

Je lichaam verandert weer, je draagt je kindje niet meer in je buik en je staat letterlijk met lege handen. Vol ongeloof en allerlei vragen, terwijl het leven om je heen doorgaat.

Herken je dit en worstel je hiermee? Dan kun je contact opnemen met miskraamcoach Amber Bohncke. Zij biedt specialistische miskraambegeleiding vanuit haar coachingspraktijk GEWOONLeven.  

  • Merk je dat je vaker moe bent dan voorheen?
  • Voel je je gestrest of staan de tranen steeds in je ogen?
  • Is je concentratie afgenomen?
  • Lukt het niet meer om je werk goed uit te voeren?
  • Ben je problemen in je relatie gaan ervaren?
  • Voel je je onbegrepen door je omgeving?
  • Voelt je lichaam niet meer vertrouwd?
  • Durf je niet open te staan voor een eventuele nieuwe zwangerschap uit angst hetzelfde mee te maken?

Of is er iets anders waar je niet verder mee komt sinds je je kindje bent verloren?

Een miskraam en het rouwproces dat daarop volgt verdient de aandacht. Daarbij maakt het niet uit of het verlies kort of lang geleden is. Jij en anderen die ermee te maken hebben, zoals de vader en eventuele broertjes en zusjes of familie, verdienen de aandacht. Dat kan zowel individueel als in een groep.

Miskraamcoach Amber Bohncke van GEWOONLeven. helpt om de balans weer te vinden. Ze is gespecialiseerd in miskraambegeleiding en werkt samen met de natuur om je tot rust te laten komen. Daarnaast kunnen sessies plaatsvinden in de coachingspraktijk, net wat bij jou of jullie past.

Hoe zou het zijn om de dingen waar jij tegenaan loopt aandacht te geven zodat je kunt herstellen? Opnieuw vorm kunt geven aan je leven, met jouw kindje daarin verweven?

Je bent welkom met al je gevoelens, met alles wat het verlies van je zwangerschap voor jou betekent. Vanuit de gedachte dat je moeder bènt en jouw kindje genoemd mag worden. Je kunt gerust contact opnemen en vertellen over jouw situatie. Samen kijken we wat je nodig hebt, je bent niet alleen. Ook is het mogelijk om lid te worden van de besloten facebookgroep Aandacht voor jouw miskraamervaring-GEWOONLeven.

Pril zwangerschapsverlies komt vrij vaak voor en er ontstaat steeds meer openheid over. We spreken over een miskraam tot en met de 16e week van de zwangerschap. De duur van de zwangerschap staat los van de impact die het kan hebben.

Het uitgangspunt van de coaching is de persoonlijke beleving van de moeder, vader en andere betrokkenen. GEWOONLeven. helpt om daarbij stil te staan én verder te gaan. Met alles wat er is.