Over Amber

Foto: Eveline Fotografie

In de lente begin jaren tachtig begon mijn leven, samen met mijn vader en mijn moeder. Later kwam daar mijn zusje bij. Mijn moeder tekende een klaproos op mijn geboortekaartje, en elk jaar als ik deze bloem zie bloeien verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Een van de eerste symbolen in mijn leven.

Inmiddels ben ik moeder van twee prachtige kinderen; een zoon van negen en een dochter van zeven jaar oud. En dan mag ik ook nog mijn leven delen met mijn man, Peter.

Verder maak ik van mijn passie mijn werk. Namelijk het coachen van mensen, jong en oud, vanuit mijn praktijk GEWOONLeven. Ik vind het echt een voorrecht om een stukje met iemand mee te mogen lopen.

Dat klinkt allemaal best goed toch? Niks om je zorgen over te maken, zou je kunnen zeggen.

En toen was daar verlies

Wat ik mee wil geven is dat ieder leven zijn tegenslagen kent. Ook mijn leven. Ik heb al veel verlies meegemaakt: van mensen die ik liefheb, maar bijvoorbeeld ook van gezondheid en ‘zekerheden’. Naast je eigen mate van veerkracht is de reactie van de omgeving van groot belang. De mensen om je heen kunnen en hoeven niet alles te weten of te begrijpen, maar het is wel essentieel dat je je gezien en gesteund voelt.

Mamacoaching

Al sinds ik klein ben fascineren zwangerschap en geboorte mij. Het is zo wezenlijk omdat het bij het leven hoort. Iets om stil van te worden. Ook het moederschap is prachtig, en een uitdaging, en op momenten heel moeilijk. Een proces waar aandacht voor mag zijn, en dan met name voor jou als persoon!

Miskraambegeleiding

Verlies en moederschap komen samen in pril zwangerschapsverlies. Mijn hart gaat uit naar de moeders die voor korte tijd een kindje onder hun hart hebben gedragen. Ik vind het essentieel dat er aandacht is voor hun beleving en die van andere betrokkenen, met het kindje daarin verweven.

Wat ik voor jou kan betekenen:

Graag wil ik je helpen om jouw leven te leven, met alles wat er op je pad komt. Daarbij vertrouw ik op mijn persoonlijke ervaring en maak ik gebruik van de kennis die ik heb opgedaan tijdens werk en scholing. Ik sluit aan bij het moment waarop jij graag hebt dat er even iemand naast je staat, zodat we samen naar de situatie kunnen kijken. Waarna je zelf weer verder kan. Daarnaast bied ik groepen waarbij je samen kan komen met anderen in dezelfde situatie.

Er zijn ook zakelijke mogelijkheden zoals een gastles, workshop of deskundigheidsbevordering.

Achtergrond

Ik ben begonnen als sociaalpedagogisch hulpverlener en orthopedagoog. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van verlies en rouw. Ik ben bekend met coachen en maatschappelijk werk. Inmiddels heb ik met veel verschillende leeftijden gewerkt en de eigen kracht van mensen mogen ervaren. De dynamiek van groepsprocessen is ook heel waardevol. En preventief werken, daar geloof ik in. Verder kan ik een beroep doen op een breed netwerk.

Lees hieronder ook het interview met mij voor ondernemersnetwerk Bewust Eemland.

Relevante opleidingen

Specialisatie Miskraambegeleiding & Meer bij Rouw Rondom Geboorte

Verlies en rouwbegeleiding aan de Sociale Academie Utrecht

Orthopedagogiek (MSc) aan de Universiteit Utrecht

Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Utrecht

Kortom, genoeg handvatten om ook jou op weg te helpen!

Amber Bohncke

Rouw- en verliescoach

Miskraamcoach

Mamacoach