Nog heel even…

Ken je dat gevoel? Er staat iets leuks te gebeuren maar je bent nog in afwachting. Dat ‘iets’ kan van alles zijn: een vakantie, een feest, een afspraakje, een doorgeschemerde verrassing, een nieuw seizoen, een volgende stap in je leven.

Op dit moment hangt de lente al een beetje in de lucht, wat je merkt aan de zon die warmer wordt, de vogels die fluiten, een andere geur buiten. Soms bijna onmerkbaar, maar je krijgt er een blij gevoel van. De zomer heeft vaak ook zo’n effect, en ik moet zeggen dat ik bij het begin van elk seizoen energie krijg. Wel grappig, het roept herinneringen en gevoelens van nostalgie op. Wat niet samengaat met verandering zou je zeggen. Maar een nieuw seizoen maakt juist plaats voor nieuwe dingen.

Een ander moment waarop je in afwachting bent is als je op het punt staat om een kindje te krijgen. Waarschijnlijk ervaar je van alles door elkaar: rust, onrust, enthousiasme, ongeduld, spanning, hoop. Hoe zou het gaan, hoe ziet mijn kindje eruit, hoe gaat mijn leven veranderen? Je bent letterlijk in afwachting…

Je kent vast ook wel dat moment dat je merkt dat een moeilijke periode in je leven voorbijgaat. Je weet nog niet wat er precies gaat veranderen, maar het lijkt alleen maar beter te kunnen worden. Weer vooruit kunnen kijken, ruimte ervaren, in beweging komen, positieve dingen ervaren. Leuk en ook wel onzeker tegelijkertijd.

Nu, op dit moment, wacht ik op de laatste stap van het opzetten van mijn eigen praktijk: GEWOONLeven. Na een maandenlange voorbereiding van iets dat al een paar jaar vorm krijgt, is de website bijna online. Ik kan eigenlijk niet wachten, maar het is weer een goede oefening als je het hebt over ‘alles op z’n tijd’. Nog heel even en GEWOONLeven is voor iedereen vindbaar. Ik heb er zin in!   

GEWOONLeven: wat is dat eigenlijk?

Een paar jaar geleden zat ik samen met mijn man in de kroeg. Gepland denk ik, al hadden we toen nog geen kinderen en zag onze agenda er een stuk overzichtelijker uit. Tenminste, dat neem ik aan. Ook nu doen we regelmatig iets leuks samen, al vraagt dat wel wat planningsvaardigheden…

Die ene avond had ook een doel, namelijk brainstormen over een bedrijfsnaam. We wilden allebei graag voor onszelf beginnen en in de toekomst samen gaan werken. Toen het woord GEWOON naar voren kwam konden we daar ieder voor zich en samen wat mee. We werden er allebei enthousiast van: het ging over de intentie laagdrempelig te zijn, over kiezen voor GEWOON zijn in een tijd waarin alles bijzonder moest zijn. Waarmee GEWOON eigenlijk weer bijzonder werd.

Het ging natuurlijk niet alleen om ons. Want zou duidelijk zijn wat we ermee wilden zeggen? En zou het de mensen aanspreken die we ermee wilden bereiken?

Nadat we zo vaak GEWOON hadden gezegd dat het bijna niet meer gewoon klonk, hebben we de knoop doorgehakt. ‘Nou …, ehm ….. JA! GEWOON?!’

GEWOON… was een feit!

En nu ook GEWOONLeven.

Een naam die klopt voor mij, waar ik inmiddels vertrouwd mee ben en blij van word. Een naam die gaat over het leven, met alles wat daarbij hoort. ‘The total package’, zeg maar. Een naam die je op verschillende manieren kunt interpreteren, zodat hopelijk ook jij je erdoor aangesproken voelt.

Tijdens het maken van de website kreeg ik waardevolle feedback, waardoor ik de behoefte kreeg om de volgende vraag te stellen: ‘Wat is de betekenis van gewoon leven voor jou?’. En dat het ook goed is als je er geen of weinig associatie bij hebt.

Waar het om gaat is dat ik graag een stukje met je meeloop, om je te helpen je leven te leven. En samen de drive te vinden die ervoor zorgt dat je weer een stap(je) kunt zetten. Gewoon, omdat je dat verdient.

OPENINGSACTIE! Geef via het contactformulier aan wat jij verstaat onder GEWOON leven. Hoe vul jij dat voor jezelf in? Wie weet ontvang je dan een speciaal daarbij passend cadeau! In te vullen tot 31 maart 2019. Als jij de gelukkige ontvanger bent neem ik contact met je op