Over Amber

Foto: gemaakt door Maartje Markenstein

In de lente begin jaren tachtig begon mijn leven, samen met mijn vader en mijn moeder. Later kwam daar mijn zusje bij. Mijn moeder tekende een klaproos op mijn geboortekaartje, en elk jaar als ik deze bloem zie bloeien verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Een van de eerste symbolen in mijn leven.

Inmiddels ben ik moeder van twee prachtige kinderen; een jongen van vier en een meisje van twee jaar oud. Wat voel ik mij gezegend. En dan mag ik ook nog mijn leven delen met mijn man, Peter.

Verder maak ik van mijn passie mijn werk. Namelijk het coachen van mensen, jong en oud. Ik vind het echt een voorrecht om een stukje met iemand mee te mogen lopen.

Dat klinkt allemaal best goed toch? Niks om je zorgen over te maken, zou je kunnen zeggen.

Wat ik mee wil geven is dat ieder leven zijn hobbels kent. Ook mijn leven. Ik heb al veel verlies meegemaakt: van mensen die ik liefheb, maar bijvoorbeeld ook van gezondheid en ‘zekerheden’. Naast je eigen mate van veerkracht is de reactie van de omgeving van groot belang. De mensen om je heen kunnen en hoeven niet alles te weten of te begrijpen, maar het is wel essentieel dat je je gezien en gesteund voelt.

Ik richt mij niet alleen op verliessituaties: al sinds ik klein ben fascineren zwangerschap en geboorte mij. Het is zo wezenlijk omdat het bij het leven hoort. Iets om stil van te worden. Ook het moederschap is prachtig, en een uitdaging, en op momenten heel moeilijk. Een proces waar aandacht voor mag zijn, en dan met name voor jou als persoon!

Graag wil ik je helpen om jouw leven te leven. GEWOON bewust, met alles wat er op je pad komt. Daarbij vertrouw ik op mijn persoonlijke ervaring, en maak ik gebruik van de kennis die ik heb opgedaan tijdens werk en scholing. Ik sluit aan bij het moment waarop jij graag hebt dat er even iemand naast je staat, zodat we samen naar de situatie kunnen kijken. Waarna je zelf weer verder kan.

Ik ben begonnen als sociaalpedagogisch hulpverlener en orthopedagoog. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van verlies en rouw. Ik ben bekend met coachen en maatschappelijk werk. Inmiddels heb ik met veel verschillende leeftijden gewerkt, en de eigen kracht van mensen mogen ervaren. Daarnaast is de dynamiek van groepsprocessen heel waardevol. En preventief werken, daar geloof ik in. Verder kan ik een beroep doen op een breed netwerk.

Kortom, genoeg handvatten om ook jou op weg te helpen!