Dan is mama-coaching iets voor jou

Er groeit een kindje in je buik of je bent moeder. Eigenlijk ben je al moeder als je zwanger bent, en zelfs daarvoor kun je jezelf zo voelen.

Het is echter ook mogelijk dat je je niet of nauwelijks verbonden voelt met je zwangerschap of je kindje. Misschien heb je een idee waarom dat zo is, of overvalt het je juist omdat je verwacht had blij te zijn.

Voor iedere vrouw is de ervaring van zwanger zijn en moeder worden anders. Het is zo persoonlijk dat het belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven, want naast alle adviezen en begeleiding zijn jij, je kind(eren) en eventuele partner vooral degenen die weten wat er nodig is.

Waarschijnlijk kun je je daarin vinden, maar voor veel vrouwen is bij jezelf blijven echt een uitdaging. Het kan heel goed zijn dat je denkt: ‘Hoe doe ik dat dan?!?’. Je leven verandert, jij verandert. Moeder zijn is één van de meest bijzondere en tegelijkertijd moeilijkste dingen in je leven.

Om dicht bij jezelf te blijven, of jezelf weer terug te vinden, is het fijn als er even iemand naast je staat. GEWOONLeven ondersteunt je graag in jouw proces, zodat je je moeder kunt voelen zonder het gevoel dat je jezelf kwijt bent. Sterker nog, moeder zijn is onderdeel van wie je bent. En als jij lekkerder in je vel zit, heb je meer energie voor je kind(eren): cliché en waar.

GEWOONLeven heeft oprechte aandacht voor jou als persoon. Je mag alles vertellen, niks is gek. En voel je je prettig bij een kopje thee? Of wandel je liever als je vertelt? Wil je je partner of andere belangrijke personen betrekken bij het proces? Doe wat bij je past! En als je niet weet wat goed voor je voelt dan kijken we daar samen naar.

Ook kan het fijn zijn om elkaar als moeders onderling verder te helpen, (h)erkenning te vinden en kennis te delen. GEWOONLeven helpt op een laagdrempelige manier bij het organiseren en begeleiden van de bijeenkomst(en), die zowel binnen als buiten plaats kunnen vinden.

GEWOONLeven biedt ook begeleiding na verlies en bij rouw: mogelijk heb jij daarmee te maken rondom kinderwens, zwangerschap of moederschap. Om een beeld te krijgen van de verschillende vormen van verlies en eventuele ondersteuning kun je verder lezen bij Verlies en rouw.

Bekijk het aanbod

Meer weten? Ga naar Filosofie en Over Amber

En vraag je je af met welk soort vragen je bij GEWOONLeven terecht kunt? Hieronder staan een aantal suggesties:

Valt de zwangerschap of het moeder zijn je zwaar?

Begint de situatie je op te breken?

Heb je het gevoel dat je er alleen voor staat?

Had je andere verwachtingen van het moederschap?

Ben je je verdere ambities even kwijt?

Kan je planning wel een update gebruiken?

Wil je weten wat jou energie en ontspanning oplevert?

Zoek je meer verbinding met je gezin en/of partner?

Kijk je op tegen de bevalling?

Is de kraamtijd voorbij maar vind je het nog wel fijn als er iemand naast je staat?

Ervaar je gevoelens van verlies als je bedenkt dat je leven niet meer wordt zoals het was?

Of is er iets anders waar je stil bij wil staan?

Staat jouw vraag er niet tussen? Voel je vrij om bij twijfel contact op te nemen!